Idealna torta
Sastojci:
keks - dvije rolne onog okruglog petit ili kako se vec zove...
200 gr margarina
2 kesice pudinga od malina (moze i drugi ukus)
Samlijeti keks i pomjesati sa margarinom. Napraviti smjesu da bude kao tjesto.
Tjesto formirati u onoj tepsiji kojoj se stranice mogu da smaknu, ispod staviti papir za pecenje u rerni da bih se lakse izvadilo kasnije.
Kad napravis to stavi u frizder da se malo stvrdne.
U medju vremenu napravi puding, i pustiti jedno 10 min da se hladne i saliti u tu skoljku koju si napravila od keksa.
Ako hoces mozes dekorirati sa cokoladom, ja sam to uradila na ovaj nacin.
Istopila cokolade, uzela jedan papir za rernu i kasikom po njoj sasula cokoladu istoljenu, pravila beze sare i posle sam to stavila na vrhu torte, onaj visak sam savila kao sto vidite na slici.
Kad sam servirala servirala sam sa slagom napravljen od vrhnji i jagodama (bila sezona jagoda ovde tada hehe)
keks - dvije rolne onog okruglog petit ili kako se vec zove...
200 gr margarina
2 kesice pudinga od malina (moze i drugi ukus)
Samlijeti keks i pomjesati sa margarinom. Napraviti smjesu da bude kao tjesto.
Tjesto formirati u onoj tepsiji kojoj se stranice mogu da smaknu, ispod staviti papir za pecenje u rerni da bih se lakse izvadilo kasnije.
Kad napravis to stavi u frizder da se malo stvrdne.
U medju vremenu napravi puding, i pustiti jedno 10 min da se hladne i saliti u tu skoljku koju si napravila od keksa.
Ako hoces mozes dekorirati sa cokoladom, ja sam to uradila na ovaj nacin.
Istopila cokolade, uzela jedan papir za rernu i kasikom po njoj sasula cokoladu istoljenu, pravila beze sare i posle sam to stavila na vrhu torte, onaj visak sam savila kao sto vidite na slici.
Kad sam servirala servirala sam sa slagom napravljen od vrhnji i jagodama (bila sezona jagoda ovde tada hehe)
Kommentari
Trackback